torsdag 19 september 2013

21/9 Dubbelkonsert Cosmic Wash Over och Cure-a-Phobia på Kulturgjuteriet i BorrbyLördag 21/9 20.00 Dubbelkonsert Kulturgjuteriet Cure-a-Phobia och Cosmic Wash Over

Energin kommer att flöda extra mycket för det är det sista evenemanget som sker på Kulturgjuteriet i höst. Cirkustartisten och tillika ägaren till Kulturgjuteriet (gamla Folkets Hus, Borrby) Isak Lindberg ska packa väskorna för residens i Strasbourg och öppnar till vår 2014 med en egenskapad Magie Nouvelle föreställning tillsammans med Axel Adlercreutz, Nordisk Mästare i Magi 2011. På scen står Malmöbanden Cure-a-phobia som senast mötte en varmt mottagande Österlenpublik under Backafestivalen i somras och Cosmic Wash Over som gjorde en bejublad releasekonsert på Garageprojektet 2011. 

Konsertern är ett möte mellan olika musikaliska generationer och världar. 
Det blir en kväll med stor spännvidd, massor av färg, nyanser och stämningar!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cure-a-Phobia är en egensinnig och nyfiken kvartett som utmanar sina rädslor med musik och oljud som underhåller och berör. En förvirrad minicirkus med clownskräck som vill få dig att öppna ditt sinne, tänka efter, känna glädje, bli förvånad, förvirrad, inspirerad eller bara njuta av något vackert. Musiken, komponerad av Jenny Nilsson, följer inga skrivna regler och måsten. Den håller sig sällan till en specifik tonart eller taktart men är ändå rytmisk och på något sätt logisk. Texterna är rörande, komiska eller ifrågasättande och inbjuder till personliga tolkningar. Musikerna har skilda bakgrunder, som sträcker sig mellan allt från improvisationsmusik och jazz till musikal och klassisk musik. Med inspiration från även balkan, pop, tango och folkmusik bildas en genrelös och mycket speciell musik. Debutalbumet “Water” släpptes i Februari 2012 och blev varmt mottaget av såväl publik som recensenter: “Oblyg, orädd, lekfull och utlevande i både rytmer, harmonier och klanger.” – Håkan Engström, Sydsvenskan. “De bygger ett lekfullt och teatraliskt bygge”, – Ralph Bretzer, Skånska dagbladet. “varje låt är ett musikaliskt och melodiskt experiment som känns styrt och mallat men samtidigt fullt av lekfullhet och experimentella utsvävningar” – Maria Lagergréen, Lira. Bandet har nyligen spelat in skiva nummer två, som bjuder på många nya, spännande påhitt. Skivan kommer att släppas i början av 2014 och två tillhörande musikvideor är just nu i skapandestadiet.

Cosmic Wash Over är en sextett som spelar eklektisk musik för hela medvetandet: för himlen, havet, solen, månen, space, jorden, luften, människorna, djuren, insekterna, stenarna, växterna, molnen och för moderna cyborgs. Skapandet av musiken är en process med variation, ofta utgår gruppen från en låtskiss av Felicia Konrad och pianisten Caroline Leander som bearbetas kollektivt, men det är inte regel. Det är öppen, svepande, böljande och intensiv musik som lämnar utrymme för improvisation och solo. Medlemmarna har alla egna bandkonstellationer, Caroline Leander, Colours in Motion, David Carlsson, David’s Angels, Peter Tegnér, Tales (nu aktuell med egen soloplatta, Music for Dreamers) Mats Persson, Trapets (art sound duo), danska Ann Falden är just nu mest aktuell som kompositör för dokumentärfilm i sin hemstad Köpenhamn. Sångerskan Felicia Konrad är också röstperformer, en performance konstnär med rösten som redskap. Cosmic Wash Over kommer att börja spela in sin andra platta två dagar efter konserten. Den första Felicia Konrad Cosmic Wash Over släpptes 2011 och blev nominerad till Gyllene Skivan 2012.“Musiken är ömsom drömsk, romantisk, ömsom brutal men suggestiv, impressionistiska tongångar försätter lyssnaren i ett slags utomjordiskt drömtillstånd”. Per Wikén, Orkesterjournalen “Cosmic Wash Over innehåller egentligen flytande, droppande, strilande ljudinstallationer snarare än vanliga låtar, men det finns hela tiden en kärnfrisk melodikänsla, en lågmäld humor och en jazzigt avslappnad värme”. Kim Larsson, Eremonaut

Cure-a-Phobia
Jenny Nilsson: Sång
Fanny Gunnarsson: Piano, dragspel & sång
Daniel Hanson: Basklarinett & tvärflöjt m.m.
Elina Nygren: Viola & såg
www.cure-a-phobia.se
www.facebook.com/CureaPhobia

Cosmic Wash Over
Felicia Konrad: Sång
Caroline Leander: Piano, sång
David Carlsson: Bas
Peter Tegnér: Gitarr
Ann Falden: Percussion; cajun, hang m.m
Mats Persson: Elektronika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att lämna en kommentar!