söndag 11 mars 2012

Flower Power och skräddarsydda resor till Marrakech

När vår son var på sin återkommande tre dagars konstkurs hos Görel Andersdotter Lill, barnakademin och Galleri G i Lund, mötte jag vid ett tillfälle Selmas mormor som hade sparat Sophias och mitt reportage om Görel som publicerades i Metro 2007. Detta för att kunna anmäla sin dotterdotter Selma som bor i Marrakech men som är i Sverige på sommaren.

På det korta intensiva vernissaget med barnens konstverk sommar 2009 träffade jag Maria Sebnat Martin, Selmas mamma som driver M-travel (Marrakech Travel Company) och Riad Saba i Marrakech. Maria anordnar skräddarsydda resor, guidade turer, boende och dessutom bloggar hon på Res. Hennes blogg är en guldgruva för den intresserade. Och nu flyger ju Norweigan direkt dit!

Det var på Marias blogg som Sophia och jag upptäckte Flower Power, plantskola och café som ligger mellan Atlasbergen och Marrakech. Vi föll handlöst.

Alla bilder nedan tillhör Maria Sebnat Martin som vi fått tillåtelse att använda.







Tips: Världens Trädgårdar i Marrakech! Avsnitt nr 7, Ligger på Svt Play fram till 8 april 2012.
Värden, Monty Don, besöker Aguedal trädgården, världens äldsta orörda arabiska trädgård, så stor att trädgårdsmästarna cyklar i den! Han besöker också det som kallas Marrakechs hemliga trädgårdar, trädgårdarna innanför murarna och portarna i det medeltida området med sina Riyadhs. Och förståss, den världsberömda trädgården Majorelle, trädgården som anlades av den franska konstnären Majorelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att lämna en kommentar!