tisdag 31 januari 2012

Tema Västra Hamnen: City Art Gym


                                       
                           Catarina Rolfsdotter, City Art Gym i Västra Hamnen Foto: Karin Oddner



Världens första skulptur som också är ett träningsredskap har invigts på bästa läge i Västra hamnen i Malmö mellan havet och Turning Torso. På de tre stilrena formerna, "Bollen, Barren och Bron" i rostfritt stål kan man träna hela kroppen, oavsett ålder och träningsnivå.
-    
      City Art Gym kan användas i träningskläder eller i ens vanliga kläder när man är ute med hunden, tar en kvällspromenad eller är på väg till jobbet. Skulpturen gör det enklare att utöva den träning som är absolut viktigast: Den som blir av, säger Catarina Rolfsdotter-Jansson, skapare av City Art Gym. Instruktioner till övningarna finns i stiliserade teckningar på plattor i rostfritt stål i marken.  

City Art Gym ska nu lanseras internationellt till stadsplanerare, arkitekter, byggföretag och till hotellkedjor. En del av vinsten från varje City Art Gym går till den internationella miljöorganisationen The Green Cross och dess arbete med vatten.

Catarina Rolfsdotter-Jansson är skribent och föreläsare inom hållbar utveckling och har även mångårig erfarenhet som fitness- och yogainstruktör. City Art Gym kom till i brytpunkten mellan hennes intresse för hållbar stadsutveckling och hälsa och hon har utvecklat sin idé tillsammans med sin man Mats Jansson. www.cityartgym.com

Skrivande har provat träningsskulpturerna under en dag på jullovet tillsammans med maken och 8-årige sonen. Vi skrattade gott när vi samtidigt som vi testade dem också lekte pingvinpjätt. Den gröna sköna mattan var lite isig och hal så vi kunde inte springa i full fart, det fick bli en pjätt inspirerad av vintern. Vi hade roligt och utsikten är grym! Inte många gym i stan där man kan ta sig ett dopp i havet direkt efter träningspasset! På vintern kanske man nöjer sig med utsikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att lämna en kommentar!